El preu de la llum torna a pujar un 18% després de dies de descensos

El mes d'agost es consolida com el que tindrà, fins ara, la factura més alta de la història

Instal·lacions elèctriques
Instal·lacions elèctriques / J. J. Guillén (Efe)
18 d'agost 2021 - 09:23

El preu de la llum continua la seua escalada després d'uns dies de parèntesi. El preu de la llum puja aquest dimecres un 18% respecte a ahir dimarts i torna a superar la cota dels 100 euros per megavat hora (MWh) donat que el pool elèctric registrarà durant la jornada un preu mitjà de 105,4 euros/MWh, amb un mínim al llarg del dia de 83,99 euros/MWh -entre les 05.00 i 06.00 hores- i un màxim de 126,84 euros/MWh entre les 22 i les 23 hores.

El mes d'agost ha registrat huit rècords en el preu de la llum i s'ha consolidat ja com al mes amb l'electricitat més cara de la història fins ara. El repunt ha portat el tema també a la taula de debat polític, sobre com abaratir el preu de la llum.

Mentrestant, les associacions de consumidors denuncien l'impacte d'aquest encariment en la vida de la ciutadania. L'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) va advertir, aquest dimarts, que l'encariment del preu de l'energia (electricitat, gas i combustible) afecta ja a la cistella de la compra. L'organització va ampliar que aquestes pujades estan començant a afectar també la producció i el transport de productes d'alimentació: des de gener de 2021, l'IPC dels aliments i begudes no alcohòliques s'ha incrementat un 1,5%. I adverteixen que aquest encariment afecta de ple "les economies més vulnerables".

També et pot interessar

stats