El preu de la llum baixa aquest dimarts un 7% i marca un nou mínim al desembre

Aquests preus estaran motivats per l'alta presència de les renovables en el mix, especialment de l'eòlica, a causa de la borrasca Efraín

Contadors de llum en una imatge d'arxiu
Comptadors de llum, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista caurà dimarts un 6,95% respecte a aquest dilluns, fins a 121,18 euros per megavat hora (MWh). Això suposarà un nou mínim en el que va de mes de desembre.

En la subhasta, el preu mitjà de la llum en el mercat majorista --el denominat pool-- se situa per a aquest dimarts en 97,69 €/MWh. Així, el preu màxim es registrarà entre les 16.00 hores i les 17.00 hores, amb 147 €/MWh, mentre que es registrarà un mínim de 4,11 €/MWh durant les sis primeres hores del dia, segons les dades provisionals de l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

Aquests preus tan baixos del mercat majorista per a les primeres hores del dia estaran motivats per l'alta presència de les renovables en el mix, especialment de l'eòlica, a causa de la borrasca Efraín, que porta un fort temporal de pluja i vent en gran part d'Espanya.

A aquest preu del pool se suma la compensació a les gasistes que han d'abonar els consumidors beneficiaris de la mesura, els consumidors de la tarifa regulada (PVPC) o els que, malgrat estar en el mercat lliure, tenen una tarifa indexada, que serà de 23,49 €/MWh.

Aquesta nova baixada del preu es registra després que aquest dilluns hi va haver un descens del preu mitjà del 40,6% respecte a aquest diumenge, fins a 130,24 €/MWh, que ja havien suposat el preu més baix des del principi de desembre.

També et pot interessar

stats