El preu del lloguer s'alenteix al final del 2019, tot i que continua creixent a València i Castelló

La compravenda d'habitatge usat va experimentar una "congelació" l'últim trimestre.

VÍDEO | El preu del lloguer s\'alenteix al final del 2019, tot i que continua creixent a València i Castelló

El preu del lloguer va frenar la pujada l'últim trimestre del 2019 a la Comunitat Valenciana, amb un increment del 6,82% davant el 10,37% del mateix període del 2018. Tot i això, el preu va continuar creixent a les ciutats de València ( 11,76%) i Castelló ( 9,46%) fins a una mitjana de quasi 800 euros per habitatge, segons l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat (Asicval).

En paral·lel, el cost del metre quadrat en la compravenda d'habitatge usat va experimentar una "congelació" d'octubre a desembre, en baixar de mitjana un 0,86% davant la pujada del 9,37% el 2018.

Les quasi 800 immobiliàries d'Asicval creuen que aquestes dades reflecteixen un "canvi de cicle", a l'espera de l'evolució els primers mesos del 2020. "Estàvem ja en el límit del que els compradors podien assumir", ha destacat la presidenta de l'associació, Nora García Donet.

Si es produïra aquesta tendència, les agències auguren que la baixada no serà significativa ni "tan brusca com en la bambolla immobiliària anterior", perquè els preus no pugen en la mateixa mesura i la concessió de préstecs hipotecaris és més favorable per l'estat dels tipus d'interés.

També et pot interessar

stats