El preu del lloguer manté la tendència alcista i creix un altre 2,4% a l’abril a la Comunitat Valenciana

Ontinyent és el segon municipi amb l'habitatge lliure més barat d'Espanya, només per darrere de Jumella, a Múrcia.

El cost de l’habitatge en règim de lloguer acumula una pujada del 5,8% en un any al territori valencià
El cost de l’habitatge en règim de lloguer acumula una pujada del 5,8% en un any al territori valencià / Sativis

El preu de l’habitatge de lloguer a la Comunitat Valenciana va pujar d’2,4% a l’abril i es va incrementar en 6,88 euros per metre quadrat al mes. Des l’any passat acumulava una pujada del 5,8%. Durant aquest temps l’increment més elevat l’ha experiment el barri de Rascanya, a la ciutat de València, on el preu del lloguer ha crescut d’un 22,6%.

La Comunitat Valenciana és la setena autonomia d’Espanya on resulta més car viure de lloguer. Amb tot, els preus estan un 19,4% per sota de la mitjana espanyola, que l’abril passat va ser de 8,54 euros per metre quadrat al mes, i lluny de les comunitats més cares: Madrid, Catalunya i el País Basc.

Les dades corresponen a l’últim informe de la immobiliària virtual Fotocasa, que informa que l’increment en el preu de lloguer ha sigut generalitzat en totes les comarques durant abril de 2019. L’augment mensual més acusat es va registrat a les del nord, amb un 4,9%, seguida de les centrals (2,4%) i les del sud (0,6%).

L’estudi anticipa que encara queda marge perquè el preu continue pujant a la Comunitat Valencia. El màxim històric es va assolir el juny de 2007, amb un valor de 8,11 euros per metre quadrat al mes. Des de llavors ha registrat un descens del 15,1%.

Entre els municipis més barats

Dels sis municipis espanyols de més de 25.000 habitants on l'habitatge lliure és més barat, quatre són valencians. Segons les dades que ha fet públiques aquest dijous el Ministeri de Foment, el preu de l'habitatge més reduït es troba a Jumella, a Múrcia, amb poc més de 573 euros el metre quadrat. Per darrere estan Ontinyent, amb 589 euros el metre quadrat, Villarrobledo, a Castella-la Manxa, Villena, Elda i Alcoi. 

El municipi més car de l'estat espanyol és Sant Sebastià, amb més de 3.500 euros el metre quadrat. 

També et pot interessar