El preu de la llima de taula es desploma un 75% en l'última setmana

La Unió de Llauradors demana incloure la collita en les ajudes per a pal·liar la crisi citrícola.

VÍDEO | El preu de la llima de taula es desploma un 75% en l\'última setmana

La collita de la llima de taula, o Verna, s'ha hagut de retardar per falta de demanda. La recol·lecció d'enguany, que ha arribat a la cinquena part de la producció estimada, representa 30.000 tones de les vora 117.000 previstes. 

Esta setmana, els llauradors han rebut 25 cèntims el quilo davant els vora 70 de l'any passat. Amb esta dada, la llima Verna se situa en els valors més baixos des de 2012.

La Unió de Llauradors ha demanat a la Generalitat que incloga la llima en les ajudes per a pal·liar la crisi citrícola. Les subvencions es troben en procés d'aprovació. 

Segons el secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris "l'entrada de llimes Verna de l'Argentina, juntament amb l'anunci del president nord-americà, Donald Trump, sobre l'augment d'aranzels a les llimes mexicanes, fet que ha produït un desviament de les importacions cap a la Unió Europea, significa un altre front obert per als llauradors". La temporada passada ja van patir una crisi semblant amb el llimó Fi per l'increment de les exportacions d'esta varietat, provinents de Turquia.

A més, els representants de la comunitat agrària demanen igualtat de condicions respecte d'altres mercats amb costos de mitjans de producció més barats. 

També et pot interessar

stats