El preu de l’habitatge usat cau un 4,5% a la Comunitat Valenciana

La disminució global és conseqüència, sobretot, d’una baixada del 13,88% a les comarques del sud.

El preu de l’habitatge usat cau un 4,5% a la Comunitat Valenciana
El preu de l’habitatge usat cau un 4,5% a la Comunitat Valenciana

El preu de compravenda de la vivenda usada ha disminuït un 4,51% en el nostre territori durant el segon trimestre de 2019 respecte al mateix període de l’any anterior. Així, el preu ha passat d’una mitjana de 1.059,8 €/m² el 2018 als 1.012 € registrats enguany, segons l’Associació d’Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (Asicval).

La disminució global és conseqüència, sobretot, d’una baixada del 13,88% a les comarques del sud, mentre que els preus continuen augmentant a les províncies de València i Castelló. “El que ha ocorregut a la província d’Alacant és, probablement, l’inici d’una tendència que afectarà la resta de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat la presidenta d’Asicval, Nora García Donet.

Per la seua part, la tarifa mensual de lloguer d’habitatge va experimentar un increment autonòmic del 5,36% per metre quadrat en el mateix període, de 5,6 € a 5,9 €, tot i que es va mantenir estable a València i Castelló. García Donet ha considerat “molt positiva” l’estabilització ocorreguda a València, on els preus “s’havien disparat a nivells inassumibles”.

També et pot interessar