El preu de l'habitatge modera el creixement a l'1,6% en el segon trimestre, la menor pujada des de 2014

La Comunitat Valenciana registra el segon major descens respecte a la taxa del primer trimestre, amb 1,9 punts de baixada.

Cartell penjat en un edifici que indica que l'immoble està en venda
Cartell penjat en un edifici que indica que l'immoble està en venda / Óscar Cañas (Europa Press)

El preu mitjà de l'habitatge lliure modera el creixement a la Comunitat Valenciana. Ha pujat un 1,6% en el segon trimestre en taxa interanual, segons l'índex de preus d'habitatge que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística, el menor increment des del tercer trimestre del 2014.

Amb aquesta dada, la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb el descens més gran respecte a la taxa del primer trimestre, amb 1,9 punts de baixada. En concret, l'índex del primer trimestre era d'un 3,5% i ara és de l'1,6%.

Per tipus d'habitatge, el preu mitjà de segona mà a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 1,5% en el segon trimestre comparat amb el segon trimestre de 2019. En el cas dels habitatges nous, el preu ha crescut una mitjana de l'1,9% en el mateix període.

En tot Espanya el preu mitjà de l'habitatge lliure ha pujat un 2,1% en el segon trimestre en taxa interanual, amb la qual cosa disminueix més d'un punt respecte al trimestre anterior. Amb el repunt del segon trimestre, la menor pujada des del primer trimestre de 2015, el preu de l'habitatge lliure acumula ja 25 trimestres de creixements interanuals, encara que amb tendència a la moderació.

També et pot interessar

stats