El preu de l’habitatge lliure modera el creixement al 3,5% el primer trimestre de 2020

Les vivendes noves costen un 5,7% més, mentre que les de segona mà pugen un 3,1%.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu / Europa Press

El preu mitjà de l’habitatge lliure a la Comunitat Valenciana ha pujat un 3,5% en el primer trimestre en taxa interanual, tres dècimes menys que el trimestre anterior, segons l’índex de preus d’habitatge de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Per tipus d’habitatge, el preu mitjà de les de vivendes de segona mà ha augmentat un 3,1% interanual en el primer trimestre. En el cas dels habitatges nous, el creixement és major i els preus pugen un 5,7%

En l’àmbit estatal, el creixement és menor, ja que el preu mitjà de l’habitatge lliure augmenta un 3,2%, quatre dècimes menys que el trimestre anterior i la taxa més baixa des del primer trimestre de 2015. Amb aquest repunt, són ja 24 trimestres de creixements interanuals, encara que amb una tendència a la moderació.

El preu mitjà de la vivenda de segona mà puja un 2,7% interanual en el primer trimestre, set dècimes menys que en el trimestre anterior i la menor alça en cinc anys. Els habitatges nous augmenten el preu una mitjana del 6,1% en el mateix període.

En taxa intertrimestral (primer trimestre de 2020 sobre el quart trimestre de 2019), el preu mitjà de l’habitatge ha repuntat un 1,1% entre el gener i el març, davant de la caiguda del 0,6% que va registrar el trimestre anterior i de l’avanç de l’1,5% del primer trimestre de 2019.

També et pot interessar

stats