El preu de l'habitatge encadena 16 trimestres consecutius a l'alça

A la Comunitat Valenciana, en el primer trimestre de l'any s'ha registrat un increment del 3,4% respecte del mateix període del 2017.

El preu de l\'habitatge encadena 16 trimestres consecutius a l\'alça
El preu de l'habitatge encadena 16 trimestres consecutius a l'alça

El preu de l'habitatge ha encadenat 16 trimestres consecutius a l'alça després que en el primer trimestre de l'any s'haja registrat un increment del 6,2% respecte del mateix període del 2017.

Tot i això, s'ha suavitzat l'augment en el preu de la vivenda respecte del quart trimestre del 2017, quan va créixer el 7,2% segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A la Comunitat Valenciana, en el primer trimestre de l'any s'ha registrat un increment del 3,4% respecte del mateix període del 2017. Tot i això, s'ha suavitzat el creixement respecte de l'últim trimestre de l'any anterior, quan es va produir un creixement del 4,1%.

Entre gener i març, els immobles de segona mà s'han encarit el 6,3% (el 3,2% a la Comunitat Valenciana), mentre que els preus mitjans de les cases d'obra nova s'han incrementar un 5,7%, un 4,8 % a la Comunitat Valenciana.

El valor de les cases usades porta setze trimestres consecutius creixent, amb taxes superiors al 6% els tres últims. En el cas del mercat de l'habitatge nou, els preus no han parat d'augmentar des del segon trimestre de 2014.

Respecte del quart trimestre del 2017, els preus han pujat l'1,4 %, amb augments del 2,1% en el cas de l'obra nova i de l'1,3 % en el de la usada.

L'any arranca en positiu i continua per la senda de la recuperació iniciada fa quatre anys, i que el 2017 va fer que els preus tancaren amb un increment anual del 6,2 % en termes interanuals, la major des del 2007.

També et pot interessar

stats