El preu de l'habitatge creix un 5% fins a setembre a la Comunitat Valenciana

En el conjunt de l'Estat el preu de l'habitatge ha crescut un 4,2% més, la taxa més alta des del tercer trimestre del 2019

Espanya compta amb 457.000 habitatges nous sense vendre
Una nova construcció en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El preu de l'habitatge continua en alça i arrossega ja una pujada del 5% respecte al tercer trimestre de fa un any a la Comunitat Valenciana, segons l'últim balanç de l'Institut Nacional d'Estadística. Al període entre juliol i setembre ha continuat la tendència alcista, amb un increment del 2% respecte del trimestre anterior, en el marc d'un creixement generalitzat en tot Espanya. De fet, el preu de l'habitatge acumula 30 trimestres seguits de pujades, malgrat l'impacte de la covid-19 sobre l'economia.

En el conjunt de l'Estat el preu de l'habitatge ha crescut un 4,2% més respecte del mateix període del 2020, la taxa més alta des del tercer trimestre del 2019, abans de la pandèmia. Només en l'últim trimestre els preus han crescut un 2,1% en general.

Per tipus d'habitatge, en l'últim trimestre l'obra nova ha pujat un 2,8% respecte de l'anterior, mentre que la segona mà ho ha fet l'1,9%. En comparació però amb l'any passat, la revalorització és del 4,1% en els nous habitatges, i del 4,3% en la vivenda usada.

La Rioja, Andalusia i Galícia han registrat els majors increments trimestrals, mentre les Balears, Cantàbria, les Canàries, Andalusia i Melilla han registrat els majors creixements anuals, per damunt del 6%, segons l'índex de preu de l'habitatge que elabora l'INE.

També et pot interessar

stats