El preu de l'habitatge continua pujant, amb un 4% més a la Comunitat Valenciana

Madrid i Catalunya lideren la pujada de preus amb un increment del 10%.

Dades de l'Institut Nacional d'Estadística
Dades de l'Institut Nacional d'Estadística / À Punt Notícies

El preu de l'habitatge continua augmentant a la Comunitat Valenciana. El segon trimestre ha pujat un 4% respecte al mateix període de l'any passat. A la resta de comunitats, Madrid i Catalunya lideren la pujada de preus amb un increment del 10%.

L’increment mitjà a Espanya s’ha situat en un 6,8%, segons les dades que ha difós aquest matí l'Institut Nacional d'Estadística. Respecte del trimestre anterior, la pujada ha sigut d'un 2,6 per cent i es col·loca com la major en taxa intertrimestral dels tres últims anys.

Per tipus de habitatge, els compradors han preferit les cases de segona mà, que s'han disparat al 7% en un any, mentre que se n'han venut un 5,7% més de noves. Però en el cas de la Comunitat Valenciana, la tendència ha sigut a la inversa, amb un 4,7% en el cas de la compra de nova construcció i un 3,9% de segona mà.

Dades de l'Institut Nacional d'Estadística / À Punt Notícies

Les comunitats autònomes que lideren el rànquing de la pujada de preus són Madrid, amb un 10 per cent; Catalunya, amb més d'un 9 per cent; Ceuta, amb un 8,6, i les Illes Balears, amb un 8,4 per cent.

Per la seua banda, els territoris amb menor increment trimestral són Galícia, amb a penes un 0,7 per cent; Astúries, amb un 0,9, i Múrcia, amb un 1 per cent.

Pla d'habitatge

Aquest migdia es reuneix a València la comissió bilateral del Pla Estatal de l'Habitatge 2018-2021. La consellera, María José Salvador, assistirà a la reunió, que tindrà lloc a la delegació del govern a València.

En representació del Ministeri de Foment, acudirà la secretària general d'Habitatge, Helena Beunza; el director general d'Arquitectura, Francisco Javier Martí, i el subdirector general de Polítiques d'Ajudes a l'Habitatge, Anselmo Menéndez.

També et pot interessar

stats