El preu de l'electricitat puja vora un 40% en relació al mateix període de l'any passat

El dotze primers dies de l'any registren una mitjana de 62,87 euros per megavat hora, enfront dels 45,11 de començaments del 2018

El preu de l\'electricitat puja vora un 40% en relació al mateix període de l\'any passat
El preu de l'electricitat puja vora un 40% en relació al mateix període de l'any passat

El preu de l'electricitat ha augmentat vora un 40% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons les xifres registrades durant els primers dies del 2019. En concret, el preu al mercat majorista és de 62,87 euros per megavat hora de mitjana, enfront dels 45,11 de començaments del 2018.

Respecte al mes de desembre també està registrant nivells més alts, amb un preu mitjà en els dotze primers dies de gener un 1,5% superior. 

Si continua així, el preu de l'electricitat apunta a unes xifres només superades pel fatídic mes de gener de 2017, quan va superar els 71,4 euros per megavat hora de mitjana i, fins i tot, en alguns moments, els 100 euros, i al de 2008 (70,22 euros per megavat hora).

Aquests alts preus també coincideixen en aquesta ocasió amb l'arribada de la primera onada de fred de l'any, a la qual s'ha unit una menor presència de les renovables (especialment l'eòlica) en la producció d'energia, en comparació amb l'exercici anterior.

El rebut de la llum, un 8% més car 

El rebut de la llum en aquestes primeres setmanes de l'any s'ha encarit un 8% respecte al mateix període de l'exercici passat, segons dades recollides a partir del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

També et pot interessar

stats