El preu de l’aigua a la Comunitat Valenciana canvia substancialment entre províncies

Mentre que Alacant és la ciutat més cara, amb una factura de 490 euros a l’any, a Castelló paguen 224 euros pel mateix període

imatge d'arxiu d'una aixeta
Imatge d'arxiu d'una aixeta / Shutterstock

El cost de la factura de l’aigua a la Comunitat Valenciana presenta diferències significatives entre províncies: mentre que Castelló és la ciutat més barata, amb 224 euros a l’any, Alacant arriba a 490 euros anuals i a València es paguen 388 euros a l’any, segons l’OCU.

En l’estudi publicat per l’organització indica que almenys a Alacant s’ofereixen descomptes significatius per a aturats de llarga duració que no existeixen ni a Castelló ni a València, on a soles existeixen per a famílies nombroses.

L’OCU assenyala no només les diferències de cost, sinó també l’increment del preu des del 2020, especialment a Alacant, on està un 6% més cara i, en menor mesura, a València, amb un 3%. A Castelló, la ciutat més barata –224 €/any–, no va haver-hi pujada per al consum d'aigua analitzat de 175 metres cúbics a l'any.

Les diferències de preu també s'expliquen per uns sistemes tarifaris per al subministrament d'aigua molt complexos, amb entre dos i huit blocs diferents, depenent del consum de la llar. Si, a més, el cost fix de l'aigua en el municipi és molt alt, consumir més influeix menys en la factura i, per tant, es desincentiva l'estalvi d'aigua, segons les fonts.

També et pot interessar

stats