El preu de la gasolina s'encareix un 0,7% i el del dièsel cau un 0,4%

El preu mitjà del litre de gasolina arriba als 1,771 euros el litre, mentre el preu del dièsel és d'1,963 euros, dènou cèntims més

Gasolinera en una imatge d'arxiu
Gasolinera en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El preu de la gasolina a Espanya s'ha encarit aquesta setmana quasi un 0,7% respecte a la passada, mentre que el del gasoil ha retrocedit un 0,4%, i retalla així la bretxa entre tots dos carburants als dènou cèntims a favor d'aquest últim.

En concret, el preu mitjà del litre de gasolina ha pujat un 0,68%, fins als 1,771 euros. En el cas del dièsel, el descens del 0,4% aquesta setmana, el segon consecutiu per a aquest carburant, fa retrocedir el preu fins als 1,963 euros el litre.

Amb aquests preus, tots dos carburants es mantenen lluny dels màxims que van tocar aquest estiu, quan al juliol la gasolina va arribar als 2,141 euros i el gasoil els 2,1 euros.

Així mateix, la gasolina es manté per davall dels nivells d'abans de l'entrada en vigor de l'ajuda de vint cèntims per litre que va aprovar el govern a la fi de març (1,818 euros/litre), encara que en el cas del gasoil supera aquest nivell (1,837 euros).

La bretxa entre el dièsel i la gasolina baixa a dènou cèntims

A més, el preu mitjà del litre de dièsel a Espanya es manté per tretzena setmana consecutiva per damunt del de la gasolina, amb una bretxa que de tota manera aquesta setmana s'ha retallat fins una mica més de dènou cèntims.

Aquest import mitjà de tots dos carburants inclou els impostos, però no reflecteix el descompte que va entrar en vigor 1 d'abril d'almenys vint cèntims per litre, ja que hi ha rebaixes superiors, depenent de la petroliera i de les promocions als clients fidelitzats.

Comptant amb aquesta subvenció, el preu del litre de gasolina seria d'1,571 euros, mentre que el del gasoil se situaria en els 1,763 euros, en tots dos casos clarament inferiors respecte als que marcava a la fi de març, abans de l'entrada en vigor de l'ajuda.

El gasoil, un 27% més car que fa un any

Respecte a la mateixa setmana de fa un any, recollint la subvenció, el preu del litre de gasolina és un 4% més car que fa un any, mentre que en el cas del gasoil el preu és un 27% superior.

També et pot interessar

stats