El preu de la gasolina i del gasoil torna a pujar i marca el màxim anual

Enguany, fins ara, el preu de la gasolina s'ha encarit un 8,8% i el del gasoil un 11%.

El preu de la gasolina i del gasoil torna a pujar i marca el màxim anual
El preu de la gasolina i del gasoil torna a pujar i marca el màxim anual

Els preu de la gasolina i del gasoil han tornat a pujar aquesta setmana, coincidint amb el pont del Pilar, fins a assolir l'1,351 i l'1,271 euros el litre, respectivament. Això suposa un nou màxim anual en els dos casos, i els valors més elevats des de la setmana del 20 d'octubre de 2014. 

Segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea, omplir un depòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa aquesta setmana 74,3 euros; i un de gasoil, 70 euros.

Enguany, el preu de la gasolina s'ha encarit un 8,8% i el del gasoil un 11%, tot això en un context marcat per la pujada dels preus del barril de Brent.

Nou etiquetatge

 

Precisament aquest divendres 12 d’octubre entrarà en vigor la nova normativa europea sobre l'etiquetatge per als carburants i els vehicles, que té com a objectiu unificar els diferents tipus de combustibles a Europa. 

Aquesta mesura es basa en l’estàndard europeu UNE-EN 16942, publicat per l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), que especifica les 13 etiquetes diferents per a cada tipus de combustible: des dels derivats del petroli fins als biocombustibles, el gas natural, els gasos liquats del petroli, l'hidrogen o el biogàs i les barreges.

També et pot interessar

stats