El preu de la gasolina baixa en l'última setmana un 1,26% i el del gasoil un 3,62%

Una vegada aplicat el descompte de vint cèntims del govern, vigent fins a final d'any, el litre de gasolina costa de mitjana 1,564 euros i el de gasoil 1,676 euros

Gasolinera en una imatge d'arxiu
Gasolinera en una imatge d'arxiu / Europa Press

El preu de la gasolina ha baixat en l'última setmana un 1,26%, trencant amb dues alces consecutives, mentre que el del gasoil ha descendit un 3,62%, amb el que ja encadena quatre setmanes a la baixa, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea.

Una vegada aplicat el descompte de 20 cèntims del govern, vigent fins a final d'any, el litre de gasolina costa de mitjana en les gasolineres espanyoles 1,564 euros i el de gasoil 1,676 euros.

Aquesta bonificació sobre el preu dels carburants s'aplica des d'abril i en aquest moment el govern es planteja si el prorroga només per a determinats col·lectius.

Sense aquest descompte, omplir un depòsit de 55 litres de carburant suposaria onze euros més.

Actualment i d'acord amb els preus de l'última setmana, sense el descompte el litre de la gasolina costaria 1,764 euros i el gasoil 1,876 euros, amb el que aquest últim està ara una mica més car que quan va començar a aplicar-se la bonificació.

El dièsel costa un 21,45% més que fa un any

Malgrat la bonificació que s'aplica des d'abril, la gasolina és ara un 3,37% més cara que fa un any, quan encara no havia començat la invasió russa d'Ucraïna, i el gasoil costa un 21,45% més.

Tots dos carburants estan per davall dels màxims històrics que van assolir en juny d'enguany: la gasolina costa un 19,42% menys i el preu del gasoil és un 11,79% més baix.

També et pot interessar

stats