El preu dels carburants s'abarateix per primera vegada en 2020

La gasolina baixa un 0,37% i el gasoil un 0,55%.

Un conductor posa gasolina en el seu vehicle en una imatge d'arxiu
Un conductor posa gasolina en el seu vehicle en una imatge d'arxiu / Europa Press

El preu del litre de gasoil i gasolina ha tallat aquesta setmana la tendència alcista amb què havia arrancat 2020 i ha descendit per primera vegada enguany.

En concret, el gasoil s'ha abaratit un 0,55% aquesta setmana, respecte a la passada, per a situar-se en els 1,246 euros, mentre que la gasolina també ha caigut amb un descens del 0,37%, fins als 1,321 euros, i s’allunya així dels màxims des de finals de setembre que va tocar la setmana passada.

Aquest abaratiment ve de la mà d'una lleugera caiguda en els preus del petroli, després que es disparara per damunt de la cota dels 70 dòlars, arran de l'escalada de tensions entre els Estats Units i l'Iran.

Així, aquest dijous el barril de cru de Brent, de referència a Europa, cotitzava entorn de 62 dòlars, mentre que el Texas americà s'intercanviava a uns 56 dòlars.

La gasolina, més barata a Espanya que a Europa

No obstant això, la gasolina continua sent més barata a Espanya que en la mitjana de països de la UE i la zona euro, ja que continua suportant una menor pressió fiscal, en general, que la mitjana comunitària.

També et pot interessar

stats