El preu dels carburants cau a mínims anuals

Els combustibles baixen un 1,6% a Europa per l’augment de l’oferta de l’Aràbia Saudita i la decisió de Trump de cancel·lar els vols.

El preu dels carburants cau a mínims anuals
El preu dels carburants cau a mínims anuals

El preu dels carburants ha caigut a mínims anuals aquesta setmana. Els combustibles s’han abaratit fins a un 1,6% respecte a la setmana passada, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea.

Concretament, el gasoil ha baixat una mitjana d’1,6% respecte a la setmana passada, fins a situar-se en els 1,171 euros. Aquest preu és el més baix des de gener de 2019. Pel que fa al litre de gasolina, s’ha abaratit un 1,23%, amb la qual cosa s’ha assolit un preu mitjà de 1,277 euros.

El preu del cru es troba actualment en el nivell més baix de l’últim any. L’import s’ha reduït després de la decisió de l'Aràbia Saudita de negar de cru els mercats perquè no ha aconseguit un acord amb Rússia per a limitar l’oferta petroliera davant de l’afonament de la demanda pel coronavirus. A aquest abaratiment també ha contribuït la mesura dels Estats Units de suspendre els vols procedents d’Europa.

També et pot interessar

stats