Els pressupostos generals, més prop de l'aprovació, amb el suport dels socis d’investidura del govern

Esquerra Republicana, Bildu i el PNB han renunciat a presentar esmenes a la totalitat, cosa que facilita la tramitació parlamentària

El Congrés, en arxiu / À Punt NTC

El president del govern, Pedro Sánchez, té des d’aquest divendres més fàcil el camí per a tirar avant els pressupostos de l'Estat per al 2023. Els socis d'investidura, incloent-hi Esquerra Republicana, Bildu i el PNB, han renunciat a presentar esmenes a la totalitat, un posicionament que permet iniciar la tramitació parlamentària al Congrés sense por que els comptes siguen tombats.

Sánchez ha rebut la bona notícia mentre assistia al Consell Europeu a Brussel·les, on s’ha dirigit als seus socis per agraït el pas a un costat.

El PNB no ho ha fet perquè ha aconseguit renovar la llei de l'anomenada auota basca, que regula els pagaments que Euskadi fa a l'Estat. Pel que fa a Esquerra, el president ha negat que l'eliminació del delicte de sedició siga la contrapartida per a rebre el seu suport, si bé en ocasions anteriors ha reconegut estar disposat a eliminar la sedició del Codi Penal.

D’aquesta manera, els dies 26 i 27 d’octubre es debatran les esmenes que sí que han presentat, entre altres, el PP, Ciutadans, Vox, Junts i la CUP. Si es mantenen els suports, totes seran rebutjades.

També et pot interessar

stats