El president de l’assessoria Lazard reconeix els dubtes sobre l’eixida a Borsa de Bankia

Jaime Castellanos ha assegurat que malgrat la situació del sector en 2011, era una “oportunitat” perquè el banc començara a cotitzar.

Sucursal de Bankia
Sucursal de Bankia / Europa Press

El president de l’assessoria financera Lazard, Jaime Castellanos, ha admés davant de l’Audiència Nacional que va haver-hi “moments de certs dubtes i incertesa” en l’eixida a borsa de Bankia, operació de la qual van ser assessors. Tot i això ha matisat que és una circumstància comuna en tots els processos que depenen de la situació dels mercats.

Castellanos, que ha declarat en qualitat de testimoni en el judici pel debut borsari de Bankia, ha explicat que malgrat les “turbulències” que patien els sectors financer i borsari en 2011, Lazard va veure “una oportunitat” perquè l’entitat començara a cotitzar. Encara que ha recordat que l’última decisió corresponia als administradors, llavors liderats per l’expresident del banc, Rodrigo Rato.

“El nostre paper va ser el d’estudiar la composició del sindicat, quines eren les entitats que millor podien dur a terme el treball per al banc, controlar els costos, i després acompanyar al nostre client (Bankia)”, ha relatat a preguntes de l’acusació popular, que exerceix la Confederació General del Treball (CGT).

Castellanos també ha dit que, fruit de la “convivència extrema” de l’equip d’assessors de Lazard en Bankia, van emetre una opinió sobre Banc de València, principal participada de Bancaixa ─una de les set caixes que van conformar l’entitat─, però que mai van fer un treball específic sobre el nivell de recursos propis dels quals disposava.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita penes de fins a cinc anys de presó per als antics administradors de Bankia, Rodrigo Rato, José Luis Olivas, José Manuel Fernández Norniella i Francisco Verdú per possible estafa a inversors. Delicte al qual se suma el de falsedat comptable, com incorporen en els seus escrits les acusacions particulars i populars, que demanen fins a dotze anys de presó per a una trentena d’exdirectius de l’entitat i el soci auditor. 

També et pot interessar

stats