El president de la CEOE retrau al govern parlar de rics i pobres perque "radicalitza la societat"

La ministra d'Hisenda assegura que aquestes declaracions neguen una realitat

El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi
El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi / Javier Cebollada (Efe)

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha demanat aquest dimarts al govern que no parle de rics i pobres per a evitar "radicalitzar la societat". Garamendi ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació abans de la intervenció en aquest fòrum econòmic del diari El Correo.

El president de la patronal ha insistit que un eventual pacte de rendes hauria de comptar també amb la participació d'"el principal partit de l'oposició". A més, ha denunciat que algunes de les últimes mesures que està adoptant el govern "van en contra" de la possibilitat d'aconseguir un acord d'aquest tipus. "Si la Seguretat Social s'apuja, si les pensions es decideixen, si tot està decidit, això no és un pacte de rendes. Això es diu acord nacional de convenis", ha afirmat Garamendi, que ha recordat que, malgrat les dificultats actuals, es continuen signant convenis amb els sindicats.

També en declaracions als periodistes, i en la línia del missatge que ha traslladat posteriorment en la seua intervenció en el fòrum, ha advertit de la possibilitat que les empreses acaben fent "menys contractes" a causa de l'augment de les les bases màximes de cotització a la Seguretat Social.

D'altra banda, ha tornat a denunciar que l'increment de les bases màximes de cotització s'ha produït "sense consultar" les organitzacions empresarials i sindicals.

Les crítiques han trobat ràpida resposta de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. La ministra considera que el fet que Garamendi s'apunte "a parlar de rics i pobres", igual com el PP, és negar una realitat "que existeix".

També et pot interessar

stats