El president de la CEOE critica que el Govern d'Espanya aprove la pujada del salari mínim sense diàleg

Rosell fa costat a la CEV d’Alacant i anima a la segona patronal de la província a unir-se.

Rosell fa costat a la CEV d’Alacant i anima a la segona patronal de la província a unir-se.
Rosell fa costat a la CEV d’Alacant i anima a la segona patronal de la província a unir-se. / Morell (Efe)

El president de la patronal espanyola (CEOE), Joan Rosell, ha analitzat aquest dijous a Alacant i València els principals assumptes de l’actualitat econòmica i també social. En aquest context ha lamentat que el govern de Pedro Sánchez haja decidit pujar “unilateralment” el salari mínim interprofessional (SMI) a 900 euros “sense posar-ho damunt la taula de diàleg social”. “Ens sembla un mal camí”, ha advertit en referència a la pujada pactada pel PSOE i Podem.

Rosell s’ha reunit amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro. Han parlat de la divisió que es viu en el món patronal alacantí, separat en dues organitzacions: la CEV d’Alacant i la Unió Empresarial de la Província d'Alcant (Uepal), que ha demanat la seua incorporació a la CEOE. El president dels empresaris espanyols ha explicat que si Uepal es vol integrar a la CEOE ho haurà de que fer a través de la CEV. A més, ha anunciat que una de les seues empreses, Urban Gravity, dedicada a la fabricació de camions de fem, entrarà a formar part de la CEV d’Alacant després d’associar-se amb una firma de Biar. “Els que vulguen anar per lliure allà ells”, ha avisat.

Durant la seua estada a València també ha parlat de la incertesa que es viu a la planta de Ford a Almussafes i ha remarcat que la planta valenciana és molt competitiva i espera que continue així en el futur.

Pressupostos generals

D'altra banda, sobre els pressupostos generals de l’Estat, l’empresari ha lamentat que pateixen una falta d’inversió mentre que recullen un “increment important de la despesa”. Una realitat que en la seua opinió és comprensible en temps de crisi però no en un moment com l’actual. Si abans de la crisi la inversió pública era del 5,5% respecte al PIB ara se situa al voltant del 2,2%, ha detallat.

Catalunya

A preguntes dels periodistes Joan Rosell també ha parlat de la visita que va fer a Oriol Junqueras en la presó de Lledoners per a tractar de fer la seua aportació al “problema català”. En qualsevol cas, l'ha qualificat de “visita privada” que va entendre com a “oportuna” encara que era conscient de les critiques que rebria.

Preu de la llum

Finalment, s’ha mostrat partidari de rebaixar les primes i els impostos en el rebut de la llum a les indústries per a ajustar al màxim possible la despesa elèctrica al cost per generació i distribució. Rosell feia aquest comentari en referència a l'anunci de la multinacional nord-americana Alcoa que tancarà les plantes d’Avilés i la Corunya entre altres motius per l’elevat preu de la llum. L’empresari ha remarcat que la llum per a les indústries espanyoles “és més cara” que en altres mercats.

També et pot interessar

stats