Preacord entre Ford Almussafes i els sindicats perquè l’ERTO s'aplique per igual a tota la planta

El comité d'empresa assegura que la direcció ha acceptat les seues peticions i es mostra “optimista”.

Europa Press
Europa Press

La direcció de Ford Almussafes i els sindicats han aconseguit un preacord per a començar a negociar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que s'aplique en les mateixes condicions per a tota la factoria.

La direcció va plantejar als sindicats un ERTO de 13 dies entre els mesos de novembre i gener a la planta de motors, mentre que per a la planta de vehicles plantejava parar la producció durant nou dies, sacrificant les vacances dels treballadors.

Després d’aquest anunci, les organitzacions sindicals van reclamar un ERTO en les mateixes condicions per al conjunt de la factoria, que avançar les vacances col·lectives dels empleats.

Aquest dijous s’han reunit els sindicats i la direcció de la planta, i segons les organitzacions sindicals “sembla que la direcció ha acceptat aquest plantejament” i “s’han adonat que no tenia sentit” establir condicions diferents per a les plantes. Així ho ha assegurat el president del comité d'empresa a Ford Almussafes, Carlos Faubel, que s’ha mostrat “optimista” per a poder tancar un acord definitiu. Faubel ha assegurat que aquest divendres es negociaran les condicions, la durada i el nombre de treballadors que afectarà l’ERTO.

Per aquest motiu, ha avisat que des d’UGT no acceptaran menys del que es va negociar en l'últim ERTO que va concloure l’1 de juliol. Demanen que es garantisca el 80% del salari brut i el 100% de les pagues, les vacances i l’antiguitat dels treballadors. També reclamaran que les aturades de producció dels dies 10, 11 i 12 d'octubre per als torns diürns i del 9, 10 i 18 d'octubre per al torn de nit siguen declarats jornades industrials, és a dir, vacances, tal com recull el conveni pactat el 2007.

D’altra banda, Faubel ha assegurat que des de la direcció de FORD han expressat la "necessitat" que les aturades de producció comencen el dia 9 de novembre, a causa de la baixada de vendes.

També et pot interessar

stats