El PP proposa Eduardo Beut per a dirigir l'Agència Valenciana Antifrau

L’aspirant és inspector d'Hisenda i cap d'unitat en la inspecció regional de València (AEAT) 

Juanfran Pérez, secretari general i portaveu adjunt del GPP
Juanfran Pérez, secretari general i portaveu adjunt del GPP / Grup popular a les Corts

El Partit Popular ha presentat este dilluns de vesprada en el registre de les Corts la candidatura d'Eduardo Beut com a candidat a dirigir l'Agència Valenciana Antifrau, segons ha informat el partit en un comunicat. Juanfran Pérez, secretari general i portaveu adjunt del GPP, ha assenyalat que volen “facilitar la presència dels candidats presentats per la societat civil”. Este dilluns acaba el termini per a presentar al parlament valencià les candidatures per a l'ens dedicat a combatre la corrupció.

Anteriorment, Beut no va poder comparéixer en la comissió per a analitzar la seua idoneïtat per la falta d'un requisit formal. "Volem que tots tinguen la mateixa oportunitat i contestar a les preguntes dels grups", ha assenyalat Pérez. Així mateix, ha indicat que volen superar la situació de provisionalitat a la qual –diu– cal posar solució. “Mantenim la mà estesa per a aconseguir acords amb totes les forces polítiques no només en Antifrau, sinó també en la renovació d'òrgans estatutaris com són la RTVV, el CJC, el CVC, la Sindicatura de Comptes i el Consell de Transparència”, ha afegit.

El secretari general dels populars ha reafirmat la voluntat de pactar: “Ens agradaria que ens posàrem d'acord per a aconseguir pactes importants entre tots els grups polítics. És un desig nostre des del primer dia. Ho intentarem en tot moment i actuar en conseqüència”.

Beut és inspector d'Hisenda, cap d'unitat en la inspecció regional de València (AEAT) i va ser delegat de l'Agència Tributària en la Comunitat Valenciana. També ha sigut conseller de finances de l'ambaixada d'Espanya a Mèxic.

Les crítiques per la proximitat del candidat al PP s'han reiterat esta vesprada. Els primers que han reaccionat han sigut els socialistes valencians, que han lamentat que el PP pretenga “assaltar” l'Agència Antifrau. El síndic del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha assegurat que Beut és una persona de "l'estricta confiança" de Mazón i amb "provats vincles amb l'expresident Zaplana". “Mazón pren el control de l'entitat que hauria de lluitar contra la corrupció després de tombar l'expert independent avalat per associacions que combaten frau i corrupció”, ha criticat Muñoz. En un comunicat ha recordat que el candidat que hui proposa el PP “va ser eliminat en el procés anterior pels lletrats de les Corts, perquè no va complir amb els requisits per a ser elegit director de l'agència antifrau”.

També et pot interessar

stats