Potries reactiva la terrisseria amb un taller

El municipi va arribar a tindre onze cases de ceràmica, de les quals no en queda cap

Taller de terresseria a Potries (Safor) / À Punt NTC

L'Ajuntament de Potries (Safor) ha posat en marxa un taller ocupacional per a aprendre a ser terrisser o terrissera, un dels oficis més habituals a la localitat de la Safor, amb més d'onze cases de ceràmica, de les que ja no en queda cap. Deu alumnes participen en la iniciativa, que pretén recuperar aquesta antiga professió. 

Begonya Muñoz és una de les alumnes, que ha decidit apuntar-se al taller impartit per professionals perquè la ceràmica era una de les seues passions, ha explicat en declaracions a À Punt NTC. Està “desvanida” perquè el taller està molt ben organitzat i els ho expliquen tot molt bé. 

L'Ajuntament de Potries ha posat en marxa aquesta iniciativa, juntament amb Labora, per tal de recuperar un ofici molt vinculat al poble, però que va desaparéixer amb la mort de l'últim terrisser, Ángel Domínguez, que va morir a finals dels anys huitanta. De fet, el municipi té un museu que porta el seu nom. Des d’aquell moment, conta l’alcalde Sergi Vidal, l’Ajuntament “s’ha bolcat” en el fet que no es perdera la memòria de l’ofici per a poder “tornar a veure els torns rodar” algun dia. 

Deu alumnes del poble i de la resta de la comarca s'ensenyen les tècniques de treballar el fang i s'obrin camí en el món laboral. Begoña afirma que espera poder treballar en alguna cosa relacionada amb la ceràmica, i el director del taller, Víctor Parra, afirma que, amb els coneixements que estan adquirint al taller, l’alumnat pot aconseguir una faena. 

També et pot interessar

stats