El port de València registra una mitjana de 70 trens a la setmana

L'Autoritat Portuària de València ha assumit al juliol el trànsit dels trens pel recinte i ha creat el seu propi servei ferroviari.

Visita aquest dimarts el centre de control ferroviari del port de València
Visita aquest dimarts el centre de control ferroviari del port de València / Europa Press

El port de València registra una mitjana de 70 trens a la setmana. Una activitat que, des d'aquest mes de juliol, gestiona directament l'Autoritat Portuària de València. Es tracta d'una nova competència que assumeix Valenciaport després que Adif haja anunciat no estar en disposició de continuar prestant el servei.

Aquest servei es realitza mitjançant personal propi de Valenciaport, que ha sigut específicament format per a obtindre les habilitacions necessàries de responsabilitat ferroviària per al port de València.

Segons dades de l'Autoritat Portuària, el port de València registra una mitjana de deu trens cada dia. Es tracta de combois que el port rep i expedeix amb qualsevol destinació o origen, ja siga directament o amb escala prèvia a l'estació de Font de Sant Lluís, de València.

3.600 trens en 2018

En 2018 van entrar o van eixir del port de València més de 3.600 trens. Mitjançant el ferrocarril es van carregar i descarregar més de 164 mil contenidors al port de València, la qual cosa va suposar quasi 1,5 milions de tones.

Centre de control ferroviari

El port de València va inaugurar el seu centre de control ferroviari en l'estiu de l'any passat. Es tracta d'un edifici alçat en la zona sud del recinte per a gestionar el trànsit que generen les companyies ferroviàries Acciona, Continental Rail, Logitren, LCR, Renfe, Tracción Rail, Transitia, Captrain i Transfesa.

També et pot interessar

stats