El port de València ja supera en trànsit de contenidors i de mercaderies les xifres anteriors a la pandèmia

El dinamisme de la construcció, la indústria agroalimentària, els productes químics o siderúrgics i el sector de l'automoció estan darrere d'aquest comportament

Una imatge d'arxiu del Port de València
Una imatge d'arxiu del Port de València / Autoritat Portuària de València
20 d'agost 2021 - 14:22

El port de València ha mobilitzat durant els primers set mesos de 2021 un total de 3.287.476 contenidors i més de 49,5 milions de tones de mercaderies. Aquestes dades suposen un increment del 10% en el cas dels TEU (contenidors estàndard), i de l'11,1% en el trànsit de mercaderies, però també són "lleugerament superiors a les dades de 2019", segons ha remarcat l'Autoritat Portuària de València (que gestiona els ports de València, Sagunt i Gandia). Les dades suposen un creixement de l'1,7% en el cas de contenidors, i del 2,4% en tones en comparació a les xifres de 2019.

Les dades indiquen que durant el mes de juliol també va millorar, en aquest cas de forma més lleugera, el trànsit de contenidors (un 0,7%) i el de mercaderies (un 0,28%).

La vitalitat de les exportacions expliquen, en bona part, aquesta tendència. Les empreses espanyoles van mobilitzar, a través del port valencià, i fins al 31 de juliol, 632.082 contenidors, fet que suposa 116.880 unitats més que en 2020, un increment del 22,7%. L'Autoritat Portuària de València destaca el dinamisme de sectors com el dels materials de construcció (que suma un repunt del 35,26%), la indústria agroalimentària (28,11% més), els productes químics o siderúrgics, i el sector de l'automoció. La importació, en qualsevol cas, també ha millorat les dades. Entre gener i juliol, l'arribada de contenidors de descàrrega ha augmentat un 15,53% i el trànsit un 7,61%.

La Xina, els Estats Units, Turquia i l'Índia són, per aquest orde, els principals països amb què el port de València té relacions comercials.

Dades històriques també al port de Castelló

Per la seua banda, el port de Castelló també ha aconseguit dades històriques. El total de tones manipulades durant el mes de juliol ha sigut d'1.765.022, xifra que suposa un creixement del 11,46% respecte de 2020 en l'acumulat de l'any. Només durant el mes de juliol aquest repunt s'ha situat en un 8,28%, segons va explicar aquesta setmana l'Autoritat Portuària de Castelló.

L'Autoritat Portuària destaca que amb aquestes dades s'apropa també a les xifres prepandèmia, donat que només acumula un descens del 1,09% en comparació al 2019. PortCastelló va destacar que juliol s'ha convertir en el "millor mes" de tota la seua història en moviment de granels sòlids.

Turquia, Ucraïna, Líbia, Rússia, el Canadá i Itàlia són els principals socis comercials del port de Castelló.

També et pot interessar

stats