El port d'Alacant es prepara per a rebre uns 20.000 creueristes

L'Autoritat Portuària assegura que aposta per la desestacionalització d'esta mena de turisme i tracta d'impulsar-lo en els mesos de temporada baixa

Imatge d'arxiu d'un creuer al port d'Alacant
Imatge d'arxiu d'un creuer al port d'Alacant / Port d'Alacant

El port d'Alacant es prepara per a rebre sis escales de creuers durant la setmana vinent amb uns 20.000 passatgers. S'estima que al voltant de 17.000 viatgers, el 88% del total, desembarcaran per a visitar tota la província. El 64% ho faran amb excursions contractades prèviament o pel seu compte, segons ha informat este divendres l'Autoritat Portuària en un comunicat.

Tres d'ells ho fan per primera vegada: el Marella Discover i el Marella Voyager, tots dos de la naviliera Marella Cruises, i l'Oasis of the Seas, de la companyia Royal Caribbean.

També farà escala el ja conegut MSC Orchestra, de la naviliera MSC Cruises; el Costa Fascinosa, de l'empresa Costa Cruceros; i l'Aida Cosma, d'Aida Cruises. L'últim és el de major capacitat, amb més de 4.900 passatgers a bord.

La previsió de l'entitat portuària és batre rècords en xifra d'escales i passatgers durant 2024 i 2025 amb la col·laboració de les administracions provincials i locals "i especialment amb l'empresa concessionària de la terminal, Global Ports Hòlding", ha assenyalat.

Aposta per la desestacionalització

L'Autoritat Portuària ha assegurat que aposta per la desestacionalització d'esta mena de turisme i tracta d'impulsar-lo en els mesos de temporada baixa. Així, abril i maig han concentrat la major part d'escales, la qual cosa ha contribuït a reduir la segmentació. Segons l'entitat, això "afavoreix l'arribada regular de visitants durant tot l'any, la qual cosa aportarà major estabilitat de l'ocupació i estimularà les inversions en el sector". Segons diuen, "ajuda a evitar el tancament de negocis durant la temporada baixa, ja que permet una distribució més equitativa dels ingressos al llarg de l'any".

La previsió d'impacte econòmic per a enguany s'estima que aconseguirà els seixanta milions d'euros en tota la regió.

Hidrogen verd

L'Autoritat Portuària també té prevista, en les seues inversions, l'electrificació del servei per als vaixells de creuer "per a convertir a la infraestructura alacantina en un port intel·ligent, verd, innovador, interconnectat i competitiu", segons l'entitat. Entre altres, s'estudia l'ús de l'hidrogen verd.

Calculen que l'electrificació per als creuers —ja tenen instal·lacions per a mercaderies— serà una realitat abans de la finalització de terminis marcats per Europa el 2030. Les obres podrien estar executades i finalitzades el 2029. Este termini permetria a les navilieres adaptar els vaixells i els donaria equips i connexions a esta mena de sistemes.

També et pot interessar

stats