El port de Castelló registra, al juliol, el millor mes de la seua història

Ha rebut vora 2 milions de tones de mercaderies en un mes.

El port de Castelló registra, al juliol, el millor mes de la seua història
El port de Castelló registra, al juliol, el millor mes de la seua història

El port de Castelló ha registrat el millor mes de la seua història perquè ha mogut, durant el mes de juliol, un total de 1.959.009 tones de mercaderies, i això suposa un creixement del 21,5 % respecte del mateix període de l'any anterior. Amb aquesta dada, el port de Castelló bat el rècord d'abril, quan s'hi van comptabilitzar 1.845.824 tones, segons ha informat l'Autoritat Portuària en un comunicat.

És la primera vegada que el port de Castelló supera la barrera d'1.900.000 tones en un sol mes, i això "confirma l'estratègia impulsada per l'Autoritat Portuària de Castelló d'invertir en infraestructures productives per a aconseguir un creixement sostenible del port", segons ha assenyalat el president de l'entitat, Francisco Toledo.

L'augment més espectacular del juliol el va protagonitzar la càrrega de sòlids a granel, 821.709 tones, i amb això es converteix també en el millor mes en la història del port de Castelló, pel que fa a aquest tipus de trànsit. En concret, va créixer un 41 % més respecte del mateix període de l'any anterior, i suma ja un 13,3 % en l'acumulat d'enguany.

"Fins ara, no s'havien superat mai les 700.000 tones de sòlids a granel en un sol mes, de manera que les xifres demostren que el port de Castelló té capacitat per a seguir creixent en aquest tipus de trànsit", ha indicat el president de l'Autoritat Portuària.

La càrrega de líquids a granel va augmentar, també al juliol, un 24,8 %, 867.033 tones, i acumula, en el que va d'any, un creixement del 21,1 %.

El tràfic de contenidors es va situar en 19.221 TEU, el que representa un descens del 14 % al juliol i del 2,7 % en l'acumulat de l'any. Durant el mes de juliol, les mercaderies en general van baixar un 19,8 % i un 8,9 % en l'acumulat de l'any.

La diversificació de tràfic de mercaderies permet al port de Castelló tancar els set primers mesos de l'any amb un trànsit acumulat de 12.173.602 tones, el que llança un creixement del 12,3 % respecte de l'any anterior.

Francisco Toledo ha insistit que "seguir diversificant el tràfic, a més d'una bona connectivitat terrestre per autovia i per ferrocarril, l'optimització de la dàrsena sud i el desenvolupament de Parc Castelló juntament amb l'estació intermodal, situen el port de Castelló en una òptima posició estratègica per a seguir creixent".

També et pot interessar

stats