El port de Castelló alerta de l'impacte negatiu dels aranzels en la taronja valenciana

El president, Pacto Toledo, afirma que el proteccionisme dels Estats Units posa en perill infraestructures i l'exportació d'altres fruites.

VÍDEO | El port de Castelló alerta de l\'impacte negatiu dels aranzels en la taronja valenciana

El 80% de les clementines valencianes que s'exporten als Estats Units ixen del port de Castelló. Per això, en la infraestructura portuària es mostren molt preocupats per l'entrada en vigor dels nous aranzels anunciats pels Estats Units, prevista per al 18 d'octubre, una data que coincideix amb l'inici de la campanya d'exportació citrícola. 

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Paco Toledo, ha alertat en una entrevista en la televisió d'À Punt, que l'impacte de la política proteccionista de Donald Trump serà "molt negatiu" per a la taronja valenciana i posarà en perill un volum de negoci que permet el manteniment d'infraestructures i l'exportació d'altres fruites.

Pel que fa a la conferència sectorial de dilluns, en què el ministre d'Agricultura, Luis Planas, es reunirà amb les comunitats autònomes i els sectors afectats pels aranzels, Toledo ha manifestat el desig que es troben alternatives i nous mercats per a fer front a la situació. El responsable del port de Castelló espera que els Estats Units canvien d'opinió i els aranzels no vagen avant en constatar que el volum de benefici amb la imposició als productes agrícoles valencians "és molt menut comparat amb altres mercaderies". 

També et pot interessar

stats