Porcelanosa es defensa davant l'al·lusió de Zelenski: "No tenim res a Rússia"

El grup tauleller assegura que ha bloquejat totes les transaccions comercials amb Rússia des de l’inici del conflicte

La consellera delegada del grup, María José Soriano, acompanyada per un dels fundadors de Porcelanosa, Héctor Colonques, en roda de prems / À Punt NTC

El grup Porcelanosa ha defensat aquest dimarts el seu suport humanitari al poble ucraïnés en la invasió russa, i ha insistit que no té xarxa de botigues pròpies a Rússia ni inversions en aquell país, en el qual ha suspés tota activitat comercial des del 24 de febrer.

En roda de premsa, la consellera delegada del grup, María José Soriano, acompanyada per un dels fundadors de Porcelanosa, Héctor Colonques, han reaccionat d'urgència a partir de l'al·lusió que a la seua firma ha fet en el seu discurs telemàtic davant el ple del Congrés dels Diputats el president d'Ucraïna perquè deixe de fer negocis a Rússia.

"No sabem per què ha sorgit, no sabem, perquè sonem més? No sabem on s'ha emparat, li hauran fet arribar alguna dada equivocada o se li ha ocorregut", ha assenyalat Soriano sobre la citada al·lusió de Volodímir Zelenski.

Colonques ha reconegut que aquesta és una situació "molt trista" per a ells perquè és "el contrari" del que estan fent des que va començar la invasió russa, que és detindre tot negoci allí i fer costat a la població ucraïnesa amb ajuda d'emergència, fins i tot amb personal ucraïnés en la seua plantilla que els han fet, segons Soriano, "viure amb més realitat" el sofriment de les seues famílies al país envaït.

A més, Colonques ha insistit que Porcelanosa no té cap botiga a Rússia ni en cap país de la seua àrea d'influència, i tampoc ha fet inversions al país rus a excepció d'un compromís comercial que ja tenien des d'abans de la invasió i que ha suposat un 0,009% de les vendes de la companyia al març.

Al seu parer, posar Porcelanosa en aquesta situació és "desafortunat".

Abans d'aquesta roda de premsa, el grup Porcelanosa ha manifestat a través de les xarxes soscials que des que va començar el conflicte a Ucraïna,” no s'ha iniciat cap procés de venda nou, i s'han bloquejat totes les transaccions comercials amb Rússia”.

En el seu escrit, Porcelanosa ha afegit que ha dut a terme accions dirigides “a ajudar el poble ucraïnés, en defensa dels seus drets humans”.

“Hem realitzat enviaments d'ajuda humanitària, que incloïen material sanitari, roba i aliment”, remarca.

En aquest sentit, afegeix que a causa de la invasió militar “continuem i continuarem oferint ajuda, suport i empara a ciutadans ucraïnesos que no poden tornar al seu país i que es troben actualment ací”.

També et pot interessar

stats