Pobles de Cinema acosta la cultura als pobles valencians de menys de 5.000 habitants

L'Institut Valencià de Cultura farà una projecció itinerant durant l'estiu amb pel·lícules clàssiques de Berlanga i produccions valencianes

Pobles de Cinema acosta la cultura als pobles valencians de menys de 5.000 habitants

Els pobles de menys de 5.000 habitants podran gaudir de cinema durant l’estiu gràcies al programa Pobles de Cinema. Aquesta iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, projectarà llargmetratges des del 23 de juliol fins al 3 de setembre als pobles que no disposen d'una programació regular de cinema, de festivals ni de sales d'exhibició comercial.

La programació inclou les tres produccions finalistes al millor llargmetratge de ficció en l'última edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià: Coses a fer abans de morir (2020), La mort de Guillem (2020) i La boda de Rosa (2020). A més, inclourà el programa Gira Berlanga, que ofereix una selecció de deu clàssics del cineasta valencià amb motiu del centenari del seu naixement, com Patrimonio Nacional (1981) i Nacional III (1982). 

En cadascun dels pobles es projectarà un film de la Gira Berlanga i un dels tres llargmetratges valencians en dies diferents, que triaran els ajuntaments. Totes les projeccions començaran a les 22:00 hores. 

Els municipis inclosos en la xarxa de cinema són: Ademús, Aín, Agullent, Alfarrasí, Algorfa, Altura, Benassal, Beneixama, Beniarrés, Benifallim, Benimantell, Bicorb, Fanzara, Gorga, Llucena, Petrés, Vilafranca, el Villar i Xera. Es pot consultar tota la informació al web de l'Institut Valencià de Cultura.

També et pot interessar

stats