La pluja i la pedra causen danys al camp

Hi ha 4.000 hectàrees de cultiu afectades que superaran els 10 milions d'euros en pèrdues.

El granís ha provocat danys en els arbres | Unió de Llauradors
El granís ha provocat danys en els arbres | Unió de Llauradors

L'episodi de pluges i pedra que s'ha viscut en els últims dies ha afectat unes 4.000 hectàrees i ha provocat danys per un valor superior als 10 milions d'euros. La Unió de Llauradors ja n’ha fet una estimació. Les comarques del Maestrat, la Plana Alta i la Plana Baixa a Castelló tenen danys sobretot en els cítrics. A les comarques dels Serrans, la Plana Utiel-Requena, la Vall d'Aiora-Cofrents, la Costera i la Vall d'Albaida, l'afecció està en la vinya, l’ametla i la fruita d'estiu.

Les tempestes podrien allargar-se, segons les previsions climatològiques, fins al cap de setmana que ve, per la qual cosa la xifra de pèrdues i de superfície afectada podria augmentar.

Els cultius afectats tenen cobertura d'assegurances. La Unió de Llauradors reclamarà ajudes especials per a l'adquisició de fungicides per tal d'evitar els problemes per l'excés d'humitat. També demanarà que s'arreglen les infraestructures agràries -fonamentalment camins- de forma ràpida per a continuar realitzant les activitats agràries amb normalitat.

També et pot interessar

stats