Ple en els hotels valencians durant el pont d'agost

En la segona quinzena del mes s'espera superar el 95% d'ocupació en el litoral de la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | Ple en els hotels valencians durant el pont d\'agost

Els hotels valencians encaren el període de més rendibilitat per al sector: aquest dijous comença el pont d'agost i, alhora, s'incia la segona quinzena del mes. Dues setmanes en què els establiments penjaran el cartell de “complet”. De fet, la patronal del sector, Hosbec, espera superar el 95% d'ocupació en totes les destinacions turístiques de costa de la Comunitat Valenciana.

Segons ha explicat a la ràdio d'À Punt, la secretària d'Hosbec, Núria Montes, els hotelers confien a arribar al ple tècnic amb les reserves d'última hora. Però a pesar d'aquestes bones perspectives, els empresaris insistixen que, a causa de l'aparició de competidors i la situació del Brexit, no s'han pogut incrementar els preus ni superar facturació respecte a l'any passat. 

Cristina Ortolà, del departament Comercial de l'Hotel Cimbel de Benidorm (Marina Baixa), explica que l'ocupació aquest mes d'agost ha tingut un comportament més típic d'última hora: “La gent ha esperat molt més a reservar i les estades són molt més curtes”. El responsable de Qualitat de l'Hotel Sol Costablanca de Benidorm, veu amb esperança el pont d'agost: “Dijous estarem al 93%, divendres al 97%, dissabte al 96% i alguna reserva més que puga entrar. Potser omplim completament”, assegura.

A l'aeroport d'Alacant-Elx arriben, només aquest dijous, més de 60.000 passatgers en 242 vols. Després d'aquests quatre dies de festa, hauran arribat a Alacant quasi 250.000 persones. De fet, l'aeròdrom preveu batre rècord de viatgers en els mesos de juliol i agost.

Comarques del nord

La tendència a l'alça en l'ocupació hotelera es trasllada també a les comarques del nord, on moltes destinacions pengen ja el cartell de complet. Segons dades d'Hosbec i del Patronat Provincial de Turisme, els hotels costaners estan al 95%, mentre que els de municipis d'interior presenten xifres del 85%.

Les dades són “clarament positives” i, si es manté la tendència, es podrien fins i tot superar les xifres de 2018, segons explica la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí. Una de les destinacions de costa més sol·licitades és Benicàssim (Plana Alta), on ja freguen el 95%. 

Litoral de València

Ple tècnic també a les platges del litoral de València en una quinzena clau per al sector turístic. Aquest dijous festiu serà un dia d'entrades i eixides constants als hotels de la costa. Un flux i reflux de turistes, ja que uns comencen il·lusionats les vacances i altres tornen a casa amb les piles carregades. Per a aquesta quinzena, s'espera una ocupació de més del 80%.

També et pot interessar

stats