PLD Space suma 120 milions per a complir les seues fites tecnològiques fins al Miura 5

Els fons es dedicaran a crear la primera fàbrica de coets espacials en sèrie d'Espanya, amb seu a Elx, així com a augmentar la capa productiva, la cadena de subministrament i la qualitat

Treballadors de PLD Space a Elx
Plantilla de PLD Space a Elx / PLD Space

La companyia d'Elx PLD Space ja ha sumat 120 milions d'euros de finançament, una xifra que assegura el compliment de les seues pròximes fites tecnològiques i corporatives, que culminaran amb la missió de llançament del Miura 5 a la fi del 2025.

Estos fons es dedicaran, principalment, a crear la primera fàbrica de coets espacials en sèrie d'Espanya, amb seu a Elx, així com a augmentar la capa productiva, la cadena de subministrament i la qualitat.

L'empresa ha explicat que els 120 milions es desglossen en 78 milions de finançament en un passat als quals ara se n'afigen els 42 del PERTE.

Enguany, PLD Space continua treballant amb l'Agència Espacial Francesa en la construcció de la base de llançament del Miura 5 a la Guaiana Francesa. Els diners també permetran a la companyia multiplicar per cinc la capacitat d'assajar motors i llançadors integrats per a convertir-se en la major infraestructura privada a Europa de disseny, fabricació, assajos i llançament de coets espacials.

Els inversors de PLD Space presenten un perfil industrial i institucional qualificat, com és el cas d'Aciturri o el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial, a través del seu programa Innvierte.

La destinació principal dels fons obtinguts és garantir el redimensionament de les infraestructures de PLD Space, així com l'estructura corporativa. En concret i sense eixir del terme municipal d'Elx, la companyia multiplicarà per cinc la grandària de les instal·lacions, que creixeran de 169.000 a 834.000 metres quadrats.

Dins d'este programa d'expansió industrial, la companyia té previst inaugurar la primera factoria de coets espacials en sèrie d'Espanya a mitjan 2024, unes instal·lacions que, a més, permetran la integració vertical dels llançadors.

També et pot interessar

stats