La platja de Gandia estrena la temporada turística a la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament explica que s’han avançat per la visita dels reis aquest dijous i l'"imminent inici" de les Falles

La temporada de platges s'ha inaugurat oficialment amb un acte celebrat aquest dimecres
La temporada de platges s'ha inaugurat oficialment amb un acte celebrat aquest dimecres / Europa Press

Gandia, a la Safor, ha inaugurat aquest dimecres la temporada turística, i es converteix així en la primera platja de la Comunitat Valenciana que obri amb tots els seus serveis en marxa. Entre els motius pels quals aquesta temporada s'ha iniciat "dies abans del que és habitual”, està la visita dels reis d'Espanya aquest dijous per a presidir el lliurament dels Premis Nacionals d'Investigació 2023.

La temporada s'ha inaugurat oficialment amb un acte que ha tingut la presència de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno; la regidora de Turisme, Balbina Sendra; la de Seguretat, Lydia Morant, i la de Medi Ambient, Alicia Izquierdo. Durant l'acte, Prieto ha apuntat que un altre dels factors que han "influït" en la decisió ha sigut l'"imminent inici" de les festes falleres, una vegada han quedat reconegudes com a festa d'interés turístic nacional. "Un fet únic que ens projecta nacionalment i internacionalment", ha ressaltat l'alcalde, que ha afegit que aquesta denominació "contribuirà a engrandir la dimensió turística de la festa fallera".

El primer regidor ha remarcat l'aposta de l'executiu pel sector turístic i ha assenyalat les obres del carrer del Navegant, que han acabat recentment amb una inversió superior a 180.000 euros. Al mateix temps que ha avançat que el procés de millora de vials al nucli de la platja continuarà a les vies estratègiques que arriben a la façana marítima.

Quant a les previsions d'ocupació, les xifres de reserves pronostiquen una temporada “excel·lent”, tant de Falles com d'estiu. "Farem que això siga possible amb treball i aliances amb el sector perquè tot isca bé. Comparativament, s'espera que aquestes Falles siguen històriques quant a ocupació i que la temporada siga de rècord, superant fins i tot l'anterior, que va estar per damunt de la mitjana", ha exposat.

Mentrestant, la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha destacat que en el govern valencià treballen i col·laboren amb l'Ajuntament en la dotació d'infraestructures “perquè les seues platges tinguen tot l'equipament que necessiten per a ser un referent en el litoral". En aquesta línia, ha apuntat que l’any passat les platges Nord i de l’Auir van rebre el guardó de bandera blava. A més, ha remarcat que el 2023 Turisme Comunitat Valenciana va invertir 84.000 euros en les infraestructures de les platges de Gandia.

També et pot interessar

stats