La plantilla de Nissan aprova mantindre l’ocupació a Catalunya fins a desembre de 2021

Els treballadors i treballadores tindran preferència a l’hora d’optar a les contractacions dels futurs inversors.

Els treballadors de la factoria Nissan ratifiquen, per una àmplia majoria, el preacord que ha tancat la direcció de l'empresa i els sindicats
Els treballadors de la factoria Nissan ratifiquen, per una àmplia majoria, el preacord que ha tancat la direcció de l'empresa i els sindicats / Susanna Sáez (Efe)

La plantilla de Nissan ha aprovat en assemblea l’acord assolit aquest dimecres entre sindicats i direcció pel tancament de les plantes de Barcelona. El pacte garanteix l’ocupació fins a desembre de 2021 i millora les indemnitzacions, que seran de 60 dies per any treballat per als menors de 50 anys i un conveni especial per als empleats de 50 a 54 anys.

L’empresa, a més, fomentarà les baixes voluntàries i els treballadors i treballadores tindran preferència a l’hora d’optar a les contractacions dels futurs inversors. Aquest pacte ha sigut aprovat per una àmplia majoria i amb pocs vots en contra en una votació a mà alçada davant de la fàbrica de Montcada i Reixac, a Barcelona.

Després de més de 36 hores de mediació i mesos de vaga, empresa i sindicats han aconseguit així el compromís pel qual la direcció no farà “acomiadaments traumàtics” fins a finals de 2021. El passat 28 de març, Nissan va fer oficial el tancament de les fàbriques de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca i l'acomiadament de 2.525 treballadors. Des d’aleshores no han cessat les condicions i les indemnitzacions de la plantilla, unes converses en què ha mediat la Generalitat de Catalunya i hi ha participat també el govern espanyol.

També et pot interessar