La plantilla de Ford Almussafes vota els representants sindicals

Trien els 35 membres del comité d'empresa, en què ara la UGT té majoria absoluta.

VÍDEO | La plantilla de Ford Almussafes vota els representants sindicals

Les 7.291 persones que treballen a Ford Almussafes voten aquest dilluns a partir de les 10 del matí els 35 representants sindicals en el comité d'empresa, dos menys que en les anteriors eleccions per la reducció del cens en més de mil treballadors. 

En la representació sindical l'actual, la UGT disposa de la majoria amb 25 delegats, STM (Sindicat de Treballadors del Metall) en té 5, CCOO, 4, i la CGT, 3. Les eleccions se celebren en el marc del pla de reestructuració de Ford Europa pel qual s'han anunciat mesures per a les plantes de Bordeus (França), de Saarlouis (Alemanya), de Rússia i del Regne Unit. El comité considera que la factoria valenciana no quedarà fora dels ajustos. 

La UGT, liderada per Carlos Faubel, arriba a les eleccions amb la intenció de revalidar la majoria absoluta a la planta per cinquena vegada consecutiva. Entre els últims acords signats pel sindicat hi ha les condicions de l'ERTO aplicat els últims mesos.

La candidatura de STM està encapçalada per Paco González, que ha indicat que la plantilla "necessita un canvi després de 16 anys de majoria absoluta". La llista de CCOO, liderada per José Miguel Arocas, veu les eleccions com l'oportunitat de canviar la correlació de forces i reforçar el paper del sindicat a Almussafes. La CGT, amb Sergio Ponce al capdavant, atribueix a un "servilisme respecte de la direcció la pèrdua de millores salarials o ajudes socials".

També et pot interessar

stats