La plantilla de Dia es mobilitza contra l’ERO

El sindicat CCOO convoca protestes en més de setze localitats espanyoles, inclosa València.

La plantilla de Dia es mobilitza contra l’ERO
La plantilla de Dia es mobilitza contra l’ERO

Els treballadors i treballadores dels supermercats Dia estan cridats aquest dimecres a protestar per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que la cadena està duent a terme i que afectarà 1.536 persones a tot l’Estat. El sindicat CCOO ha convocat concentracions en més de setze localitats espanyoles, entre les quals es troba València. A partir de les 12 hores es manifestaran a la tenda ubicada a l’avinguda del Port, número 111.

El grup Dia va dir en un primer moment que l’ERO afectaria 2.064 treballadors i treballadores, però la xifra s’ha anat rebaixant gradualment en els dies posteriors, per les protestes de la plantilla, fins arribar a les 1.536 persones que contempla actualment CCOO. Açò suposa una reducció del 26% en l’ERO inicial.

El sindicat, de fet, creu que el número d’afectats “podria reduir-se més” si es tenen en compte qüestions com ara les hores extra o la gestió de les tendes que s’estan tornant a l’empresa matriu per part de les franquícies i que no disposen de treballadors.

De moment, Dia ha anunciat el tancament dels magatzems productius de Manises (València), Oviedo (Astúries) i Sant Antoni de Vilamajor (Barcelona). Les retallades, però, afectaran també les oficines i els supermercats, tot i que encara no se sap de quina manera.

També et pot interessar

stats