La plantilla d'ArcelorMittal Sagunt convoca una setmana d'aturades

Acusen l'empresa d'aplicar de manera “poc equilibrada” l'ERTO en vigor i d'eliminar llocs de treball sense negociació.

La plantilla d'ArcelorMittal Sagunt convoca una setmana d'aturades
La plantilla d'ArcelorMittal Sagunt convoca una setmana d'aturades

El comité d'empresa de la planta d'ArcelorMittal de Sagunt (Camp de Morvedre), reunit aquest dimecres de manera extraordinària, ha acordat per unanimitat convocar mobilitzacions al final d'aquest mes. Concretament, faran una vaga de dues hores per torn des del dia 23 fins al 30 de setembre. Totes les seccions sindicals (CCOO, UGT, CGT i l'Associació de Quadres) han donat suport a aquestes mobilitzacions. El motiu que hi al·lega el comité d'empresa és que la companyia aplica de manera incorrecta l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) en vigor i, d'altra banda, ha eliminat alguns llocs de treball sense negociació.

Segons el comunicat emés pel comité d'empresa d'ArcelorMittal, “aprofitant la situació provocada per la Covid-19, la direcció va plantejar una reestructuració en manteniment de Serveis Centrals d'Alta Tensió, i va assignar noves tasques als mestres d'àrea, sense cap negociació amb el comité d'empresa”. L'empresa ha suprimit un lloc d'oficial i les tasques les assumeix ara el mestre.

Segons indica el comité, la Inspecció de Treball ha resolt a favor de les reivindicacions de la part social i “afirma que la direcció empresarial ha comés il·legalitats i diverses faltes greus en matèria de seguretat, amb les sancions consegüents”. Els representants de la plantilla assenyalen que, fins al moment, “la direcció ha fet cas omís d'aquesta resolució i es nega a tornar a la situació anterior”.

A més, el comité assegura que “la direcció està aprofitant la situació de manera fraudulenta per a fer una reorganització encoberta de manera unilateral i personalitzada, sense comunicació prèvia al comité d'empresa, i sense respectar tant els punts de conveni com els acords existents en matèria de mobilitat interna, així com les lleis que regulen aquestes modificacions”. Aquesta situació també la recull la resolució de la Inspecció de Treball, “amb una nova vulneració manifesta de drets fonamentals quant als drets de participació i consulta dels representants legals dels treballadors”.

D'altra banda, expliquen que “l'empresa està fent una aplicació poc equilibrada i equitativa de l'ERTO que va presentar de manera unilateral el 8 de maig passat, ja que aplica dies de manera desmesurada a alguns treballadors, quan els nivells de producció previstos estan augmentant” i actualment treballen al voltant del 80% de capacitat.

També et pot interessar

stats