La plantilla d'Alcoa es manifesta per a demanar una solució al tancament de dues fàbriques

Hi ha hagut càrregues policials i una detenció.

Un centenar de persones pertanyents a la plantilla d'Alcoa s'han manifestat aquest dijous a Madrid
Un centenar de persones pertanyents a la plantilla d'Alcoa s'han manifestat aquest dijous a Madrid / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Un centenar de persones pertanyents a la plantilla d'Alcoa s'han manifestat aquest dijous a Madrid per a demanar a la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, que abans del 30 de juny busque una solució al tancament de les dues fàbriques.

La manifestació ha intentat avançar més enllà de les tanques que envoltaven la carrera de Sant Jerònim. Per altra banda, la policia ha carregat contra diversos treballadors i ha detingut un d'ells, que ha sigut posat en llibertat més tard.

A primera hora del dia, la representació de la plantilla d'Alcoa s'han reunit amb el secretari d'Estat d'Indústria, Raúl Blanco, que ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres 91 milions d'euros dins de l'estratègia d'ajudes de compensació indirecta de costos d'emissions de CO2 que permet la Unió Europea.

Demanen un pla que garantisca els llocs de treball abans del 30 de juny

El secretari de CCOO, Unai Sordo, ha donat suport als empleats de les plantes d'Astúries i Galícia, i ha exigit un pla que garantisca els llocs de treball abans del 30 de juny.

Diputats d'Unides Podem, En Marea, PP, Ciutadans i Fòrum Astúries també han acudit a la concentració per a urgir una solució viable al conflicte d'Alcoa i demanar que el govern tinga en compte les al·legacions que han fet els treballadors a l'estatut que regula els preus de l'electricitat.

També et pot interessar

stats