La planta de Stadler d'Albuixec fabricarà 59 trens per a Renfe

El contracte, signat aquest dijous entre els directius de les dues empreses, té un import de 998 milions d'euros i suposarà la creació de 500 llocs de treball

Parra i Táboas
Parra i Táboas / Vicente A. Jiménez

La planta de Stadler d'Albuixec ha rebut una nova comanda de treball. La factoria fabricarà 59 trens de rodalies de gran capacitat per a Renfe. Aquest dijous han signat el contracte, de 998 milions d'euros, els presidents de Renfe i de Stadler Rail València, Isaías Táboas i Íñigo Parra. El contracte crearà 500 llocs de treball directes.

El contracte amb Stadler, l'adjudicació del qual va aprovar el consell d'administració de Renfe el mes de març passat, contempla la fabricació de 24 trens de 100 metres de longitud, i 35 trens de 200 metres cada un. Així mateix, inclou les peces de parc, el magatzem inicial de recanvis i els utillatges, i el manteniment durant 15 anys.

Els nous trens tindran capacitat per a 900 persones, xifra que representa un 20% més que els actuals Civia. A més, el disseny és més avançat, amb deu portes i un corredor ample. Tots els trens seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquest acord s'emmarca en la política de Renfe de reduir l'edat mitjana del parc ferroviari, especialment de rodalies i regionals, que compten amb trens que, en alguns casos, superen els 30 anys d'antiguitat i acumulen el 80% del servei públic de Renfe.

També et pot interessar

stats