La planta de motors de Ford Almussafes també detindrà la producció 9 dies d’aquest semestre

Els treballadors d’aquesta secció s’integraran en l’ERTO del primer trimestre de l’any, que preveu aturades de 600 treballadors.

Una de les àrees de producció de la factoria Ford d'Almussafes
Una de les àrees de producció de la factoria Ford d'Almussafes / Europa Press

Els treballadors de les plantes de motors de la factoria Ford d’Almussafes també entraran en l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) previst per al primer trimestre de l’any, que afectarà la totallitat de la plantilla de les plantes BAO de fabricació de vehicles durant 14 dies. Els treballadors de la planta de motors deixaran de produir durant nou dies de març i abril.

A més, 600 persones es veuran afectades de manera rotativa la resta de dies que sí que siguen laborals en els mesos febrer i març, ja que es pararia el Sistema A de producció i únicament es treballaria en el torn de matí, segons han informat fonts sindicals.

Ha sigut una decisió que s’ha signat aquest dimecres, després que els sindicats rebutjaren estendre els 9 dies de producció en motors que anaven a fer en els pròxims mesos fins al març de 2022, com va proposar la direcció.

Les incidències en el subministrament de components i la caiguda de la demanda són les raons en què la direcció de l’empresa ha basat aquest ERTO. Entre febrer i l'1 d'abril es deixaran de fabricar 13.400 vehicles per les parades de producció, que afectaran tota la plantilla durant 14 dies complets per a vehicles i 9 per a motors, i a més tots els dies laborables durant els mesos de febrer i març pararan 600 persones, una mesura que es pren a causa del desigual impacte en els diversos models que fabrica la planta valenciana.

L'ERTO ha tingut el suport del sindicat majoritari de la planta d’Almussafes, la UGT, que ha explicat que, donada la complexitat de la situació, ha arribat a l'acord en els plantejaments que ha traslladat l'empresa, ja que el més important són "els complements de protecció en salaris i condicions laborals", segons ha expressat el sindicat.

També et pot interessar

stats