La planta de Ford a Almussafes tanca 2018 amb un descens de la producció

L'activitat a la factoria para aquest dimarts i no es reprendrà fins al 7 de gener a causa de l'expedient d'ocupació temporal.

Operaris a la planta Ford d'Almussafes
Operaris a la planta Ford d'Almussafes / Efe

Tal com estava previst, la fàbrica de Ford a Almussafes, a la Ribera Baixa, tanca l'any amb una retallada en la producció. Segons dades del sindicat UGT-PV, publicades per Valencia Plaza, la producció de la planta es quedarà en 380.403 unitats, vora un 8,8% menys que el 2017, quan la producció va superar les 417.000 unitats. La causa d'este descens és l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), aprovat per tal d'ajustar l'oferta a la demanda, tal com ha explicat a À Punt el secretari general de la UGT-PV en la factoria, Carlos Faubel. Aquest sindicat, amb majoria en el comité d'empresa, va acordar en solitari aquest expedient amb l'empresa.

De fet, la producció finalitza abans del previst, precisament aquest dimarts, 18 de desembre, a les 22 hores, per l'ERTO, que estarà en vigor fins al pròxim 31 de gener. Per al mes que ve només quedarà un dia de parada de la producció en fabricació, l'últim divendres del mes –el dia 25–, segons ha indicat Faubel. Durant el mes de gener, també hi haurà suspensió d'ocupació els dies 21, 22 i 23 en la planta de motors.

Aquest descens de la producció trenca la tendència a la planta d'Almussafes després de cinc anys consecutius de creixement. El descens s'ha produït en tots els models, fins i tot en el Kuga, el cotxe que encapçala les vendes de la factoria en l'actualitat. A banda del Kuga, la planta fabrica quatre models més: Connect, Mondeo, S-Max i Galaxy.

Nova cita clau: el 10 de gener

Està previst que, amb l'arribada de 2019, es coneguen més detalls dels plans de la multinacional per a Europa. Segons ha informat el portaveu d'UGT en Ford, Carlos Faubel, la reunió prevista amb representants del comité d'empresa europeu serà el 10 de gener, novament a Colònia, a Alemanya. Serà la tercera trobada amb la direcció. La primera reunió va ser el passat 9 d'octubre.

De moment, la firma nord-americana ja ha anunciat dues grans reestructuracions: a la planta de Saarlouis, a Alemanya, on suprimirà un torn de producció (1.600 treballadors afectats) i el tancament de la fàbrica de Blanquefort (850 afectats), a França.

També et pot interessar

stats