La planta de Ford a Almussafes reprén la seua activitat habitual

El líder del sindicat majoritari anticipa un any "prou complicat i prou canviant" per a la planta valenciana de la multinacional.

La planta de Ford a Almussafes reprén la seua activitat habitual
La planta de Ford a Almussafes reprén la seua activitat habitual

La planta de Ford Almussafes reprén la seua activitat habitual després d’haver parat la producció el passat 18 de desembre en aplicació de l'últim Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

Els dos ERTO que han afectat Ford Almussafes al llarg d'enguany han portat a una caiguda de la producció de la factoria del 9,6%, la qual cosa es tradueix en 37.000 vehicles menys que l'any passat, segons les estimacions d'UGT. 

El sindicat majoritari en la factoria valenciana calcula que cada jornada d'atur suposa deixar de fabricar uns 1.800 vehicles. 

"Estem començant un any que considerem prou complicat i prou canviant", ha explicat a Les notícies del matí Carlos Faubel, el delegat de la UGT a la factoria d'Almussafes. 

Nova reunió a Colònia

D'ací a dos dies, el dimecres 10 de gener, el sindicat participarà a Colònia en la tercera reunió amb representants del comité d'empresa europeu. S’espera que la multinacional done més detalls sobre els plans d'ajust a Europa i les seues implicacions per a la factoria d'Almussafes.

"La tranquil·litat no pot ser més que relativa", ha manifestat Faubel, qui destaca que el llançament d'un nou model de Kuga des de la planta valenciana es produirà en un context de descens de les vendes i a l'espera de l'impacte que puga tindre el Brexit "en una factoria que depén molt del mercat britànic".

"Haurem d’estar molt pendents d'aquestes variables i com afecta la producció", explica el representat sindical. També recorda que el descens de les exportacions en el curs passat va obligar a parar la fàbrica durant nou dies i activar l'ERTO.

De moment, la firma nord-americana ja ha anunciat dues grans reestructuracions: a la planta de Saarlouis, a Alemanya i el tancament de la fàbrica de Blanquefort (850 afectats), a França. 

També et pot interessar

stats