Planas sol·licita intensificar els controls sobre la llei de cadena alimentària

Demana a les comunitats autònomes que establisquen un procediment de coordinació que permeta tramitar els expedients sancionadors.

Fruites i verdures en un supermercat en una imatge d'arxiu
Fruites i verdures en un supermercat en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha demanat a les comunitats autònomes que intensifiquen els controls davant els possibles incompliments de la llei de la cadena alimentària, recentment modificada pel govern espanyol.

Així ho ha plantejat en una carta remesa als consellers d'Agricultura autonòmics, en què els sol·licita que establisquen un procediment de coordinació que permeta tramitar els expedients sancionadors, d'acord amb el repartiment competencial recollit en aquesta llei.

D'altra banda, ha donat instruccions a l'Agència d'Informació i Control Alimentaris perquè coordine amb les comunitats l'elaboració d'un pla de control de la llei de la cadena, en què s'establisquen els controls mínims a realitzar per cada autonomia al seu territori. Amb això, segons el ministre, s'aconseguirà “un efecte multiplicador en la capacitat inspectora destinada a vetlar pel compliment de la llei”.

Planas ha destacat l'obligació de garantir entre tots el compliment estricte de la llei, comprovant l'existència de contractes per escrit que respecten la normativa i que els pagaments es realitzen en els temps establits.

Incrementar la partida a assegurances agràries

D'altra banda, el ministre ha recordat als consellers la intenció del govern d'incrementar la partida a assegurances agràries en, almenys, un 10% respecte a la seua dotació actual, en el projecte dels pressupostos generals de l'Estat per a 2020.

Per això, el ministre ha demanat als consellers que "facen seu" el compromís d'incrementar el finançament de la seua autonomia destinada a les assegurances.

També et pot interessar

stats