Planas reclama que Europa faça costat als sectors agrari i pesquer pel coronavirus

El ministre també ha demanat garantir el bon funcionament en el comerç internacional de productes agroalimentaris.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas
El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas / Europa Press.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha subratllat la necessitat que la Comissió Europea lidere una resposta “urgent”, en estreta cooperació amb els estats membres, per a afrontar les conseqüències ocasionades per la crisi sanitària del coronavirus en els sectors agrari i pesquer. A més, ha demanat garantir el bon funcionament en el comerç internacional de productes agroalimentaris.

Planas, que ha participat per videoconferència en la reunió extraordinària de ministres del ram de la UE per a analitzar la situació pel Covid-19, ha explicat que, des de la declaració a Espanya de l’estat d’alerta, els sectors agrari i pesquer han continuat tenint activitat. Tot i això, ha dit que s’estan tenint problemes en sectors concrets pel descens de vendes a causa del tancament de restaurants i la cancel·lació d’esdeveniments culturals i religiosos.

El ministre ha destacat l’impacte del tancament de les fronteres, que dificulta l’arribada a Espanya de treballadors d’altres països de la UE o països tercers per a les tasques de recol·lecció de productes o les dificultats en l’activitat, logística, venda i comercialització que afronta el sector de la pesca i l’aqüicultura.

També et pot interessar

stats