Planas proposarà a les autonomies un pla d’inspecció dels contractes agraris

El ministre d’Agricultura assegura que aquesta legislatura s’aplicarà un règim especial en l’IRPF.

El ministre Luis Planas, en una imatge d’arxiu
El ministre Luis Planas, en una imatge d’arxiu / Ballesteros (Efe)

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, proposarà a les autonomies un pla d’inspecció perquè els contractes agraris siguen “dignes”, en compliment amb les mesures urgents aprovades pel govern aquesta setmana. “En la pròxima Conferència Sectorial d’Agricultura proposaré un pla vinculat al compliment del Reial decret llei 5/2020 en relació amb els contractes”, ha afirmat durant una entrevista en ‘Los desayunos de TVE’.

El ministre ha assegurat que, al llarg de la legislatura, es mantindrà la bonificació al gasoil agrícola i el suport al regadiu eficient. També s’ha compromés a aplicar un règim especial en l’IRPF i a augmentar en els pròxims pressupostos la dotació per a assegurances agràries.

Planas ha distingit problemes conjunturals com els derivats de l’emergència climàtica i els estructurals, que passen per “una millor organització de l’oferta, que ha de concentrar-se”. “Els problemes del camp dels últims 30 anys no se solucionaran en 30 dies”, ha apuntat, a més de centrar l’atenció en la modificació de la llei de la cadena alimentària amb mesures com que el preu de venda no supere el de producció.

Sobre els efectes de la pujada dels aranzels als productes alimentaris europeus, ha indicat que el manteniment o reversió “depén molt de les eleccions nord-americanes de novembre”.

També et pot interessar

stats