Planas assegura la continuïtat dels quatre laboratoris valencians de control de plagues

El ministre confirma la creació a Lugo d'un laboratori nacional de sanitat vegetal, del qual dependran la resta de laboratoris espanyols.

VÍDEO | Planas assegura la continuïtat dels quatre laboratoris valencians de control de plagues

El Ministeri d'Agricultura que dirigeix Luis Planas ha desmentit el tancament de sis centres de referència a Espanya en sanitat vegetal, quatre dels quals estan a la Comunitat Valenciana. Això sí, ha confirmat la creació a Lugo d'un laboratori nacional de referència en sanitat vegetal, del qual dependran la resta de laboratoris espanyols.

A València hi ha quatre laboratoris: dos laboratoris de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, l'IVIA, dedicats a analitzar mostres de fruites i hortalisses sospitoses de portar bacteris com la xilel·la i virus en cultius llenyosos, i dos laboratoris de la Universitat Politècnica de València que estudien, entre d'altres, els virus que afecten la tomaca.

Aquesta decisió ha provocat reaccions immediates en el sector hortofructícola de la Comunitat Valenciana. De fet, el president d'AVA-Asaja va denunciar fa pocs dies “l'estat d'abandonament” en què es troba l'IVIA. Les organitzacions agràries i el Comité de Gestió de Cítrics s'oposen al projecte perquè pensen que sí que afectarà les instal·lacions valencianes.

També et pot interessar

stats