El pla Renhata 2022 repartirà nou milions d’euros per a la reforma d'habitatges

Cada ajuda serà d’un màxim de 6.000 euros i haurà de millorar la qualitat, sostenibilitat, accessibilitat i habitabilitat de la vivenda

El Consell s'ha compromés a duplicar el parc de vivenda pública en la pròxima dècada
Imatge d'arxiu d'un bloc de vivendes / À Punt NTC

Renhata 2022, el pla de reforma interior d'habitatge de la Generalitat, destinarà nou milions d'euros per a la rehabilitació de llars i poder millorar la qualitat de vida. Així ho han avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el vicepresident segon i conseller d'Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, en la presentació d'una nova edició d'aquest programa, que combina polítiques d'habitatge i de foment de l'ocupació.

En concret, cada actuació subvencionable rebrà un màxim de 6.000 euros i haurà d'estar dirigida a la millora de la qualitat, sostenibilitat, accessibilitat i habitabilitat de la vivenda. Així es pretén fomentar l'activitat en el sector de la construcció i en particular el de producció de materials de construcció com revestiments ceràmics o de pedra, sanitaris o mobiliari de cuina i bany, a causa del caràcter estratègic a la Comunitat Valenciana.

Des de la posada en marxa d’aquest pla el 2017, el Govern Valencià ha destinat 21 milions d'euros a la rehabilitació i reforma d'habitatges, amb més de 5.000 famílies beneficiades. Puig ha recordat que "no hi ha res que genere major seguretat a una família que disposar d'una casa", perquè redueix les seues possibilitats d'exclusió. 

El cap del Consell ha destacat que “l'habitatge és una prioritat” i ha advocat per potenciar l'ocupació en aquest sector i la seua indústria auxiliar entre la joventut. "Tots els sectors vinculats a la construcció són sòlids, atractius, ofereixen treball de qualitat i tenen una àmplia oferta formativa d'FP", ha ressaltat.

Com a conseller d'Habitatge, Illueca ha reiterat l'experiència que deixa la pandèmia sobre mancances i defectes en les llars i ha cridat a millorar les condicions dels habitatges ajudant a propietaris i inquilins: “Ara podran adaptar les seues llars amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica necessaris", ha assegurat el conseller.

La presentació de sol·licituds està oberta fins al 13 d'abril de manera telemàtica i es pot demanar mitjançant el formulari disponible en la seu electrònica de la Generalitat. Les subvencions es repartiran per concurrència competitiva i podrà beneficiar-se qualsevol persona que siga propietària, usufructuària o arrendatària d'un habitatge. Les obres hauran d'haver-se iniciat a partir de l'1 de gener de 2021 i finalitzar-se amb posterioritat al 24 de maig de 2021.

També et pot interessar

stats